Det er mange ting å tenke på når man skal innrede et hjem, og en av disse er oppvarming. Mange vil ha vedovn i stua, andre alternativer er varmepumpe, vannbåren varme eller rett og slett bare elektriske ovner. En ting å sjekke ut er om du har mulighet til å få tilskudd når du skal ha ny ovn.

Tradisjonelle vedovner er stort sett produsert i støpejern, eksempler på dette er Jøtul og Dovre, som er to tradisjonelle produsenter, med svært lang historie i Norge. På den andre siden har du nyere aktører som Rais og Contura, som produserer vedovner i stål. Men hva er egentlig forskjellen på en ovn i stål vs. en i støpejern?

En tradisjonell vedovn i støpejern er mer solid og har vil vare lenger. Og da det er mer gods vil den i mange tilfeller avgi mindre strålevarme og holde bedre på varmen også etter at du er ferdig å fyre. Det er nok av eksempler på gamle vedovner i støpejern som er nesten like fine etter 40 år i bruk. Men trenger vi en vedovn som varer i 50 år?

En vedovn i stål er enklere å produsere, og disse ovnene er ofte noe rimeligere. Kvalitetsmessig så er det klart at en vedovn i stål neppe er like fin etter 20 år, og i hvert fall ikke om den er i daglig bruk. Men er det andre fordeler med stål? Ja! Produsentene Rais og Contura produserer ovner i mer moderne design. Kanskje du er uenig etter å ha bladd gjennom kataloger, men når du ser ovnene foran deg, vil du tydelig se at stålovnene ser langt mer moderne ut. Det er nemlig en kjempestor forskjell i finnish mellom stål og støpejernsovner. Og en i stål er rett og slett mer slick!

Vi du sammenligne selv? Vel, forskjellene er dessverre ikke spesielt tydelige på bilder, du må nesten se ovnene foran deg. Men ta Dovres prisvinnende vedovn Dovre Sense og sammenlign med Rais Q 20

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s